Mor fængslet for at dræbe baby: Faldt i søvn under amning

Den 28-årige Ngapoura Jannessa Tuheke er blevet idømt 12 måneders fængsel for at slå sin ni uger gamle datter ihjel.

Den ulykkelige sag stammer fra New Zealand, hvor den unge kvinde i dag fik sin dom. Det skriver Stuff.co.nz

Den lille pige havde fået navnet Octahffin Te Manaaki Hopa døde den 19. februar 2012. Det skete kun seks dage efter, hun var blevet udskrevet fra hospitalet, hvor hun havde været indlagt med lignende skader, som dem, der tog livet af hende.

Moren, der har tre andre børn, fik en vugge med hjem og blev instrueret i at lade barnet sove et sikkert sted. Alligevel gik det galt.

Den 18. februar tog Ngapoura Jannessa Tuheke og hendes partner den lille pige med til en indflytterfest, hvor de begge blev fulde, inden de opdagede, at de havde glemt vuggen.

LÆS OGSÅ: Chokerende: Her pulser lille pige løs på cigaret

Derfor endte babyen med at sove i en seng sammen med forældrene og en to-årig søskende. Moren ammede den lille pige i sengen og faldt i søvn.

Senere på natten bemærkede flere andre i huset, at pigen var vågen og græd, fordi hun tilsyneladende var sulten. På et tidspunkt lå hun også helt dækket af tæppet.

Man forsøgte at vække forældrene, men da det ikke lykkedes, lagde man til sidst barnet til morens bryst, uden at den berusede kvinde reagerede på det.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Klokken 4.55 viste det sig dog, at noget var helt galt. Parret vågnede og forsøgte at give den lille pige førstehjælp. Men det var allerede for sent, og heller ikke de tilkaldte ambulancereddere kunne redde hendes liv.

En obduktion viste senere, at barnets død var forsaget af det farlige sovemiljø, og at hun var blevet kvalt.

LÆS OGSÅ: Fantastisk: 12-årig dreng ved præcist hvordan kvinder skal forstås

I retten understregede dommer Barney Thomas, at Ngapoura Jannessa Tuheke burde have taget ved lære af den første episode, som var tæt på at dræbe barnet.

- Hun var med andre ord i en seng, som hun ikke skulle have været i og blev kvalt. Det var den risiko, du allerede var blevet oplyst om, lød det fra dommeren, som også påpegede, at Tuheke eller hendes partner burde havde holdt sig ædru den aften.

 

Dagens Gossip