Mor Jane kaldte til kamp mod afpresning

Værtshusejer Jane Pedersen fra Café Viking på Nørrebro stod i aftes i spidsen, da en snes restauratører fra bydelen mødtes i Nørrebrohallen for at stifte en lokal forening mod afpresning og hærværk, skriver bt.dk.

»Der er brug for, at vi står sammen og løfter i flok. Også sammen med politiet,« lød det fra den 67-årige restauratør ved den stiftende generalforsamling.

Her besluttede forsamlingen, at den nye forening skal hedde Fælles om Nørrebro, og som formand valgtes den 71-årige Franck Johnsen, der i forvejen er formand for den lokale boligforening Kræmmerhuset.

»Vi vil gerne sende et signal om, at vi på Nørrebro lever godt sammen og ikke vil finde os i vold, trusler og hærværk,« sagde den nyvalgte formand.

Initiativtager Jane Pedersen havde på den stiftende generalforsamling allerede medbragt en plan om, at foreningen 24. august skal arrangere en gadefest på Den Røde Plads ved Nørrebrohallen.

»Flere musikere har allerede tilbudt at stille op, og sammen med ølboder skal festen gerne skaffe et overskud til foreningens drift. Forhåbentlig kan det blive en årligt tilbagevendende begivenhed, der også kan bidrage til at styrke sammenholdet blandt folk på Nørrebro,« forklarer Jane Pedersen.

Hun blev for knap et år siden landskendt, da hun tog kampen op mod en ung afpresser fra den lokale Brothas-bande, der opsøgte hende i værtshuset og forlangte at få 100.000 kr. i beskyttelsespenge.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Mor Jane, som hun hurtigt efter blev kendt som, ville dog ikke finde sig i afpresningen, og indkaldte sine kolleger i området til et pressemøde, hvor hun stod offentligt frem og fortalte om afpresningen.

Selv om det nåede at koste nogle smadrede vinduer og en omgang malingshærværk på facaden, kunne hun siden med tilfredshed konstatere, at det lykkedes politiet at finde frem til afpresseren.

Det viste sig at være en 19-årig mand, der siden fik en straf på otte måneders fængsel for det mislykkede afpresningsforsøg.

 

Dagens Gossip