Mor til fodboldpiger: De har det godt

De 73 danskere fra fodboldklubben Kolind Pederstrup Idrætsforening (KPI), der sent lørdag aften måtte evakueres fra en brændende bus i Tyskland, har det alle sammen efter omstændighederne godt.

Det oplyser Camilla Ejlersen, der er medlem af fodboldklubben KPI's bestyrelse og mor til to piger på 11 og 12 år, som var om bord på bussen.

- Jeg ved, de alle sammen har det godt, men de er selvfølgelig lidt rystede, siger Camilla Ejlersen til Ritzau.

- Flere har været til observation for røgforgiftning, og nogle af pigerne - heriblandt min ældste - har fået taget en blodprøve for at være helt på den sikre side. En anden har fået ilt gennem en iltmaske, tilføjer hun.

Bussen brød i brand omkring klokken 22.30 lørdag aften, og alle om bord kunne selv gå ud af bussen, men 22 måtte til observation for røgforgiftning. Årsagen til branden er endnu uvis, oplyser brandvæsnet i byen Euskirchen.

Bussen med de 50 børn og 23 voksne var på vej til fodboldstævnet Costa Brava Cup i Spanien, som løber af stablen fra 15. til 18. oktober - blandt andet i feriebyen Lloret de Mar, som var destinationen for den danske bus.

Det er endnu uvist, om de unge fodboldspillere fortsætter mod Spanien i en ny bus, eller om de vender om og kommer hjem.

- De voksne, der var med bussen, blev spredt, og havde, da jeg snakkede med dem klokken to i nat, ikke fået taget en beslutning om det videre forløb, siger Camilla Ejlersen.

- Hvis du spørger mine to piger, så vil den yngste gerne hjem, mens den ældste gerne vil ned og spille fodbold. Så jeg ved endnu ikke, hvad der skal ske, siger hun.

 

Dagens Gossip