Mor til gidsel appellerer til IS: Skån min søns liv

Moren til den 47-årige japanske krigskorrespondent Kenji Goto, der holdes som gidsel af Islamisk Stat, har onsdag udsendt en appel til den islamistiske gruppe om at skåne hendes søns liv.

Appellen kommer, efter at den radikale bevægelse i en ny video har erklæret, at Goto kun har 24 timer tilbage at leve i.

- Sig til Japans regering, at den skal lægge mest muligt politisk pres på Jordan, siger en stemme på videoen fra IS i en tale henvendt til den japanske befolkning.

Det bliver tilføjet, at det japanske gidsel vil blive dræbt, hvis ikke Jordan frigiver den dødsdømte Sajida al-Rishawi, som havde planlagt et selvmordsbombeangreb.

I et brev til Japans premierminister, Shinzo Abe, som Gotos mor, Junko Ishido, læste højt på en pressekonference, beder hun for sin søns liv.

- Jeg beder jer skåne Kenjis liv. Jeg opfordrer jer til at bruge al jeres styrke på at forhandle med den jordanske regering, siger hun i brevet og tilføjer:

- Jeg beder jer gøre alt, hvad der er muligt.

Ishido gentager, at hendes søn ikke er nogen fjende af islam.

Abe kalder videoen fra Islamisk Stat "dybt foragtelig". Han opfordrer Jordan til at arbejde sammen med Japan på at få udvirket en frigivelse af Goto, men han sværger samtidig, at Japan ikke vil give efter for terrorisme.

På videoen fra IS hedder det, at en jordansk pilot, som også holdes som gidsel, "har endnu mindre tid". På optagelser af Goto holder denne et foto af piloten, der hedder Maaz al-Kassasbeh.

- De to bliver dræbt, hvis en kvindelig jihadist ikke forinden er løsladt fra et fængsel i Jordan, siger stemmen.

Kenji Goto, der er en af Japans mest anerkendte krigskorrespondenter, har været holdt som gidsel sammen med en anden japaner, Haruna Yukawa, som arbejdede for et sikkerhedsfirma.

Yukawa blev dræbt af IS i sidste uge.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip