Mor til handicappede Lilli: Biograf-sag har ændret sig til det værre

Sagen, hvor den 2-årige Lilli blev nægtet adgang i Biocity i Aalborg, kører stadig på de sociale medier og i de mere traditionelle medier.

Michelle Silje Bagger skrev et indlæg på facebook, hvor hun udtrykte sin skuffelse over, at hendes 2,5 år gamle datter, som lider af Cystisk Fibrose, ikke måtte komme ind og se filmen om Svampebob Firkant i biografen.

Det på trods af at hun lever op til aldersgrænsen på 2 år.

Det gav genlyd på de sociale medier, og flere engagerede sig så meget, at de postede Baggers indlæg flere steder, inklusiv Nordisk Films Biografer facebookside.

Og selvom direktøren for den pågældende biograf, Boye Elimar har været hjemme hos Michelle Silje Bagger og undskylde, føler hun ikke, at hun er blevet forstået helet rigtigt.

Diskussion om sagens kerne
Hun så nemlig senere, direktøren give til kende, at det ikke handlede om, hvorvidt at Lilli ikke selv kunne gå, men at hun var for lille.

- Han var der jo ikke i situationen, og det var helt klart det, som der blev givet udtryk for, fortæller Michelle Silje Bagger.

Læs også: Handicappede 2-årige Lille nægtet adgang til biograf

Boye Elimar forklarer, at hans medarbejdere brugte det som eksempel på, at så små børn ikke kan komme ind og se almindelige film. Der plejer de at henvise til babybio. De vidste ikke på det tidspunkt, at Lilli ikke kunne gå, fordi hun led af et handicap.

- Vi har aldrig nogensinde afvist nogen, og vil heller ikke afvise nogen, fordi de lider af et handicap, men det havde vores ansatte ikke forstået var gældende på det tidspunkt, siger direktøren.

Glad for undskyldning
Michelle Silje Bagger blev først glad, da direktøren kom for at sige undskyld, men føler efter at have set klippet fra TV2 Nord, at hun ikke er helt forstået alligevel.

Og det er ikke kun af direktøren, hun føler sig misforstået. Der er nemlig en masse folk, som på facebook giver udtryk for, at hun koger suppe på problemet.

Bekymrede for biograf ansatte
Nogle giver tilmed deres bekymring for de ansatte i biografen til kende.

- Der er nogle, som er bekymrede for, hvad denne situation gør ved de unge ansatte i biografen, men det var ikke unge folk, jeg havde med at gøre. Det var fuldvoksne mennesker, som man kunne forvente, godt kunne vise lidt mere forståelse, siger Bagger til dagens.dk.

Hun ønsker snart, at det hele falder lidt til ro, og så understreger hun også, at det meste aktivitet omkring sagen er sket på baggrund af, at andre mennesker har postet indlægget flere steder.

Nu ønsker begge parter bare ro. Boye Elimar forstår ikke den fortsatte interesse, og Michelle Silje Bagger vil bruge en anden biograf i fremtiden, og så skal hun nu komme sig over den megen negative opmærksomhed.

 

Dagens Gossip