Mordanklagede Pistorius får lov til at rejse

Pistorius, der også er kendt som 'Blade Runner' på grund af sine benproteser, fik torsdag medhold i sin anke ved højesteretten i Pretoria, hvor dommer Bert Bam besluttede, at atletikstjernen igen kan rejse udenlands.

- Rettens beslutning om at tilbageholde appellantens pas var forkert, løs dommer Bams forklaring således.

Oscar Pistorius, der i februar blev løsladt mod kaution, var ikke selv mødt frem i retten torsdag. Han er anklaget for mordet på sin kæreste Reeva Steenkamp, som blev skudt og dræbt i Pistorius' hjem i Pretoria. Pistorius har indrømmet, at han skød Steenkamp, men han hævder, at han forvekslede hende med en indbrudstyv. Mordsagen begynder efter planen i juni.

Da Pistorius i februar blev løsladt mod kaution, fik han samtidig forbud mod at forlade Sydafrika. Blade Runner ankede dog den beslutning, og nu har han altså medhold i højesteret. Det er dog et krav, at Pistorius skal aflevere sit pas til sin advokat, og hvis han ønsker at rejse udenlands, skal han senest give sin advokat besked en uge før afrejse. Ligeledes skal han aflevere en detaljeret plan for eventuelle rejser.

Den populære atlet, der både har deltaget ved OL og de Paralympiske Lege, har samtidig fået lov til igen at bo i sit eget hus, ligesom han har fået ophævet et alkoholforbud.

 

Dagens Gossip