Morsi-støtter i Cairo trodser trusler

Det siger en talsmand for Det Muslimske Broderskab, der siden hærens afsættelse af præsident Mohamed Morsi har demonstreret foran moskéen.

Egyptens midlertidige regering vil fjerne demonstranterne med henvisning til, at lokale beboere har klaget over dem.

»Uanset hvad der sker med præsidenten, vil vi fortsætte vores protester. Borgerne kan genkende tyranniet og den langsigtede fare ved militærkuppet,« siger talsmanden, Gehad el-Haddad, til BBC og henviser til, at Mohamed Morsi blandt andet er anklaget for drab i forbindelse med sin befrielse fra fængslet i januar 2011.

Talsmanden siger, at »hundredtusinder mænd, kvinder og børn« demonstrerer mod militærkuppet tidligere på måneden.

Indenrigsminister Mohammed Ibrahim har opfordret Morsi-støtterne til »at komme til fornuft og gå hjem«, men de bliver ifølge Det Muslimske Broderskabs talsmand på pladsen foran moskéen i »uger, måneder og år« trods den seneste tids blodige uro, der har omgivet demonstrationerne.

Lørdag blev mindst 78 personer ifølge det egyptiske sundhedsministerium dræbt i kampe i Cairo, mens lokale læger vurderer, at drabstallet er på mere end 100.

Broderskabet beskylder sikkerhedsstyrkerne for at have skudt direkte ind i store menneskemængder og siger, at »dårligt klædte bøller, politi i tre slags uniformer og civilt politi« stod bag angrebene.

Den midlertidige regering i Egypten afviser, at sikkerhedsstyrker har skudt direkte ind i menneskemængderne. Man kun har anvendt tåregas, lyder det.

Den udlægning lader dog til at være usand, skriver BBC, og henviser til, at læger og sygeplejere på et hospital i Cairo vurderer, at omkring 70 procent af de tilskadekomne fra lørdagens begivenheder er ramt af skud. Mange af ofrene er tilsyneladende blevet skudt af snigskytter, der har ramt dem direkte i hovedet eller brystet.

Natten til søndag blev yderligere to personer dræbt i kampe mellem tilhængere og modstandere af Mohamed Morsi, skriver AFP. Det skete i henholdsvis Port Said ved Suez-kanalen og den nordlige by Kafr el-Zayat.

Under lørdagens uroligheder i Cairo blev ti militante personer desuden dræbt af sikkerhedsstyrker på Sinai-halvøen, hvor der i de seneste uger ligeledes har været stigende uroligheder.

 

Dagens Gossip