Morten Helveg er de Radikales spidskandidat i Europa

Det skete ved en afstemning på de Radikales landsmøde i Nyborg, hvor Helveg Petersen stillede op uden modkandidater, og derfor var der heller ikke den store spænding om udfaldet, da stemmerne skulle tælles op.

Morten Helveg annoncerede sit politiske comeback i april i år, da han meldte ud, at han gerne ville repræsentere de Radikale i Europa, og allerede i forbindelse med den beslutning lå det i kortene, at Helveg også ville ende som spidskandidat ved landsmødet i september.

Morten Helveg forlod dansk politik i sommeren 2009 efter mere end et årti på Christiansborg, og nu er han tilbage på den politiske scene, hvor han skal forsøge at genvinde det mandat i EU-parlamentet, som de Radikale tabte ved valget i 2009.

Margrethe Vestager har tidligere udtrykt håb om, at man netop med Morten Helveg som kandidat kan genvinde mandatet.

Morten Helveg blev i maj valgt til EU-kandidat for de Radikale i storkredsen Københavns Omegn, og i den forbindelse beskrev han de Radikale som et EU-begejstret parti, ligesom han pegede på, at Danmark bør tilslutte sig den europæiske patentdomstol.

»Diskussionen om domstolen viser, hvordan EU helt konkret kan skabe vækst i Europa. Domstolen vil give virksomheder en milliardbesparelse og vil styrke den europæiske videnøkonomi. Det er sund fornuft, men også en vision om et stærkt og innovativt europæisk marked. Derfor skal Danmark fuldt og helt tilslutte sig domstolen,« sagde Morten Helveg.

 

Dagens Gossip