Morten Olsen forklarer tabt Twitter-kamp

Det danske fodboldlandshold har ofte været kritiseret for at være for lukket. Men nu åbner spillerne og landstræner Morten Olsen lidt mere op på de sociale medier.

Tirsdag ophævede Dansk Boldspil-Union (DBU) på opfordring fra Morten Olsen forbuddet mod brug af Twitter.

- Jeg tror, at en del af spillerne har gjort deres erfaringer. Både negative og positive. Derfor har vi sagt, at tiden er kommet til, at det for mig ikke er noget problem.

- Jeg har uden på nogen måde at blive presset af DBU sagt, at det gør vi nu. Det er fint, og de har vænnet sig til det, siger Morten Olsen.

Landstræneren har bevidst ventet med at ophæve forbuddet, fordi faren for dumheder i det offentlige rum var til stede.

- Det er forholdsvis nye medier, og selvfølgelig er det interessant, og folk dummer sig. Jeg har set folk i udlandet bide sig selv i tungen, når de har trykket på knappen.

- Det har været et spørgsmål om, at man fik den her tryghed og bevidsthed om, hvad de medier er for noget, siger Morten Olsen.

Landstræneren bruger ikke selv Twitter, men han kan se, at spillerne er trygge ved at bruge det nu i modsætning til tidligere.

- Derfor har vi afventet og set tiden an. Nu er det blevet en dagligdag for nogle af spillerne, og de skal så også have lov til at bruge det, fordi de er bevidste om, hvad det handler om.

- Jeg synes ikke, man skal springe ud i noget, når det er helt nyt. Jeg ved godt, at det populært, men vi skal passe på, fordi vi er en gruppe mennesker, og vi repræsenterer det danske fodboldlandshold, påpeger han.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip