Morten Olsen godkender landskampåret 2012

Landsholdsåret 2012 har på papiret været det dårligste år i Morten Olsens 12-årige epoke som fodboldlandstræner.

Det er kun blevet til to sejre i 11 landskampe. Seks kampe er endt med nederlag. Alligevel mener Olsen ikke, at det har været så skidt igen.

- Nej, jeg synes ikke, det har været et halvsløjt landsholdsår. For vi var med til en EM-slutrunde.

- Så ved jeg godt, at vi tabt en del testkampe, og nogle kunne måske være undgået. Det tager jeg på min kappe, siger Olsen.

Med i statistikken er også nederlagene i venskabskampene mod Rusland, Brasilien og Slovakiet, og det er der en forklaring på. Olsen har siden 2010 brugt testkampene anderledes end tidligere.

- Førhen brugte vi de samme spillere for at vinde kampene hele tiden, men nu eksperimenterer vi mere i testkampene.

- Jeg ved godt, at det tæller noget på Fifas rangliste. Men det tager jeg ikke hensyn til. Jeg tager hensyn til at forberede mig til den næste vigtige kvalifikationskamp eller slutrunde, fastslår Olsen.

Landstræneren skeler ikke så meget til statistikkerne, der - trods 1-0-sejren over Holland ved EM - viser et resultatmæssigt skidt 2012.

- Det må vi leve med. Vi er nødt til at abstrahere fra det og analysere ud fra, hvad vi konstruktivt kan gøre bedre.

Med blot to point efter de første tre VM-kvalifikationskampe er Danmark tvunget til at hente mange sejre i 2013, hvis drømmen om at komme til VM i Brasilien 2014 skal indfries.

- Vi er under samme pres, som vi var i 2011, hvor vi endda havde to kampe færre. Vi har stadig syv kampe igen, så vi kan selv afgøre det.

- Italien skal dumme sig, det tror jeg så ikke, de gør. Så vi skal for en gang skyld forsøge at erobre andenpladsen.

- Men det kan vi også, vi har et godt hold, når alle er klar, og vi har endda nogle nye unge spillere på vej, så fremtiden ser fin ud, mener Olsen.

Danmark møder i de næste vigtige opgaver Tjekkiet ude og Bulgarien hjemme i VM-kvalifikationen i marts.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip