Morten Olsen ked af sin terror-metafor

Hverken de danske landsholdsspillere eller Morten Olsen har glemt nederlaget til Armenien på 0-4 11. juni i Parken. At nederlaget stadig spøger i landsholdslejren, var tydeligt på det pressemøde, landsholdet holdt i går formiddag forud for kampen mod Armenien i Yerevan i aften.

Læs også: Armensk stjerne ude mod Danmark

Landstræneren forklarede, at kampen stadig sidder på nethinden hos ham selv og spillerne, og at den har været svær at ryste af sig.

- For os danskere, tror jeg – om man er på holdet eller omkring holdet – står denne her kamp i juni som en plet, der skal vaskes væk. Det er måske lige hårdt nok at bruge den sammenligning, man skal ikke sammenligne, men i hvert fald fodboldmæssigt var det for os 11. september, sagde Olsen.

- Det var 11. juni, at vi spillede, men det føltes resultatmæssigt som en blamage, vi lavede. Det er noget, der stadig kører på nethinden hos alle spillere, og det er også fint, at det kører på nethinden, konstaterede landstræneren i forhåbning om, at spillerne ikke vil gentage nogen af de fejl, der førte til nederlaget, som gjorde det meget svært for Danmark at nå til VM.

- Jeg sagde resultatmæssig blamage, men vi havde jo chancerne i den kamp, men brændte de chancer og muligheder, vi havde. Og lige så slemt, traf vi forkerte beslutninger ved tre af deres mål, sagde Olsen på pressemødet.I aftes trak landstræneren dog i land, da han gik ud og undskyldte sin 11. september-formulering på DBUs officielle Twitter-profil.

- Jeg er ked af, hvis sammenligningen – trods mine forbehold - utilsigtet har såret nogle mennesker, slog landstræneren fast.

Læs også: Morten Olsen sammenligner Armenien-nederlaget med 11. september

Nederlaget tog hårdt på truppen

Anfører Daniel Agger var ikke med i kampen i Parken, men han erkender, at nederlaget ramte truppen.

- Jeg tror, at alle bliver ramt af et sådant nederlag. Når man er så meget inde over et fodboldhold, er det lige meget, om du spiller eller ikke spiller, så bliver man ramt. Og naturligvis har det taget hårdt på os at tabe 0-4. Vi skal ikke tage noget fra Armenien, for deres fem forreste var fantastiske i den kamp, sagde Agger.

- Naturligvis handler det om hævn tirsdag (i aften, red.). At tabe 0-4 hjemme er altid svært, og det tager tid at komme sig over det. Men vi skal vise noget tirsdag, og det skal være noget anderledes end i København, sagde anføreren.

Morten Olsen afslørede i øvrigt, at han allerede har lagt sig fast på sin startopstilling til kampen mod Armenien, der begynder kl. 18.00 dansk tid.

 

Dagens Gossip