Morten Olsen klar til at droppe Rommedahl

Dennis Rommedahl er den sidste spiller tilbage på fodboldlandsholdet fra 2000, da Morten Olsen blev landstræner.

I over 10 år har Rommedahl haft pladsen som højre kant som sin egen, men på det seneste vakler Brøndby-anførerens stamspillerstatus i rødt og hvidt.

Senest blev det bevist, da 34-årige Rommedahl i fredags startede på bænken i VM-kvalifikationskampen mod Tjekkiet, og han risikerer samme tur i aftenens kvalifikationskamp i Parken mod Bulgarien.

Morten Olsen har ingen problemer med at bænke Rommedahl trods mange års tro tjeneste.

- Om det er svært? Nej, for jeg skal være ærlig over for holdet. Vi forsøger at sætte det hold, som vi fra starten af tror vil fungere bedst mod en given modstander med den form, som vores spillere har, siger landstræneren.

Frem mod aftenens kamp er det formentlig igen Rommedahl og FCK's Nicolai Jørgensen, som duellerer om pladsen på højre kant.

Rommedahls status som mangeårig tro væbner betyder intet. Rommedahl har ikke en speciel stjerne hos Morten Olsen af den grund, siger landstræneren.

- Det tror jeg hverken, at Rommedahl eller jeg tænker på. Han tænker på, at han har lyst til at spille her, og jeg tænker på, at vi på en eller anden måde kan bruge ham fra starten af kampen eller fra bænken af.

- Det vigtigste er, at spilleren ikke er mæt, og det er Rommedahl ikke, fortæller Morten Olsen.

Rommedahl er noteret for 123 landskampe og er dermed tæt på Peter Schmeichels rekord på 129 af slagsen.

Inden aftenens kamp topper Italien gruppe B med 10 point for fire kampe, Bulgarien har ni point for fem kampe. Danmark har fem point for fire kampe.

Kampen begynder klokken 20.15.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip