Morten Olsen langer ud efter superligaklubber

Skrevet af admin

01/06/2015

Mest læste i dag

Når Danmarks A-landshold skal spille venskabskamp mod Montenegro om en uge, så kan det meget vel blive med flere U21-landsholdsspillere.

Indtil videre er der ikke dukket en eneste spiller fra Alka Superligaen op i landsholdslejren i Helsingør, og det er uvist, hvor mange der bliver frigivet af de hjemlige klubber til kampen mod Montenegro.

- Jeg kan sagtens stille hold, men det går ud over U21-landsholdet. Der er ikke andre, siger Morten Olsen.

Mens Danmark skal spille mandag 8. juni mod Montenegro, så skal U21-landsholdet møde Sverige blot tre dage senere.

- Det går ud over U21-holdets forberedelser til EM-slutrunden, fordi de har en kamp på næste torsdag mod Sverige.

- Hvis vi ikke må bruge de hjemlige spillere, så kommer jeg til at bruge de udenlandske og U21-spillerne. Ellers må vi finde nogle andre løsninger, siger Olsen.

Landstræneren er tydeligvis ikke helt tilfreds med situationen, men prøver at udtrykke sig i diplomatiske vendinger.

- Vi prøver at få de bedste forberedelsesmuligheder, som vi nu engang kan få. Det er også mit job. Om jeg så bliver upopulær i visse kredse, det interesserer mig på sin vis ikke.

- Det eneste jeg kan sige, er, at man skal arbejde respektfuldt over for hinanden. Vi har på A-landsholdet gennem tiderne sparet spillere, hvis vores klubber har været med i Europa i december.

- Hvis vores klubber er overvintret - som det så smukt hedder - og skulle spille i Europa i februar, så har vi heller ikke udtaget dem til ligalandsholdet i januar.

- I et lille land som vores skal vi da hjælpe hinanden, så det går godt for både klubber og A-landsholdet. Nu har vi endda samtidig et U21-hold, som får en dårligere forberedelse, siger Olsen.

Martin Braithwaite og Nicolai Jørgensen er i øjeblikket de eneste med skader, oplyser landstræneren i øvrigt.

/ritzau/