Moskélukning frister minister - men beviserne mangler

Justitsminister Mette Frederiksen (S) er fristet af at lukke Grimhøjmoskéen i Aarhus, men der er ikke tilstrækkeligt grundlag for at lukke foreningen bag moskéen, som, man ikke kan bevise, overtræder grundloven.

Det siger ministeren ved en hasteforespørgsel i folketingssalen.

- Lad mig være helt ærlig. Jeg er da fristet af bare at lukke den moské, nøjagtig som jeg kan være fristet af at lukke rockerborge, pædofiliringe, Hizb-ut-Tahrir og andre, der så tydeligt står for synspunkter, holdninger og værdier, som, jeg ikke mener, er foreneligt med vores åbne demokratiske Danmark.

- Så enkelt er det bare ikke, siger Mette Frederiksen.

Der er nemlig ikke beviser for, at foreningen bag Grimhøjmoskéen har til formål at opnå sit mål ved vold eller opfordring til vold, som det kræves i grundlovens paragraf 78, før det er muligt at opløse en forening.

- Det er fortsat Justitsministeriets faglige vurdering, at der ikke på nuværende tidspunkt foreligger et tilstrækkeligt bevismæssigt grundlag mod en eventuel forening bag Grimhøjmoskéen, siger Mette Frederiksen.

Justitsministeren slår dog fast, at der i et vist omfang foregår rekruttering af syrienkrigere i miljøet omkring moskéen.

- Efter oplysninger fra Østjyllands Politi sker rekrutteringen af såkaldte syrienkrigere til både Syrien og Irak tilsyneladende fra en mindre gruppe af meget religiøse unge, som blandt andet har et tilhørsforhold til en forening i forbindelse med moskéen på Grimhøjvej, siger Mette Frederiksen.

Hasteforespørgslen er indkaldt af Dansk Folkepartis integration- og udlændingeordfører Martin Henriksen og kommer i kølvandet på en DR-dokumentar fra sidste uge, der viste, at formanden for moskéen er tilhænger af den voldelige jihadistgruppe Islamisk Stat.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip