Mossad modsiger Netanyahu om Irans atomprogram

Lækkede dokumenter fra den israelske efterretningstjeneste Mossad viser, at tjenesten havde en helt anden opfattelse end premierminister Benjamin Netanyahu, når det handlede om Irans mulighed for at udvikle atomvåben.

Det skriver den britiske avis The Guardian og den arabiske satellitkanal al-Jazeera, der har samarbejdet om de hundredvis af lækkede efterretningsdokumenter.

Da Netanyahu i 2012 talte i FN's Generalforsamling, advarede han om, at Iran kun var et års tid fra at kunne fremstille en atombombe.

Men få uger senere blev det modsagt af en hemmeligstemplet rapport fra Mossad, der konkluderede, at Iran "ikke viser den aktivitet, der er nødvendig for at producere våben", skriver The Guardian.

For at udvikle atomvåben kræves højt beriget uran, som Iran ifølge Mossad altså ikke viste tegn på at være ved at udvikle.

Tidligere i 2012 havde Mossads chef, Meir Dagan, antydet at han var uenig med Netanyahu. I et interview i marts advarede han om at overvurdere faren ved Irans atomare aktiviteter og ved at slå for hårdt på krigstrommerne, skriver al-Jazeera.

De lækkede dokumenter kommer fra Sydafrika, der viser noget af den sydafrikanske efterretningstjenestes kommunikation med spiontjenester i hele verden.

I sidste uge gentog det israelske premierministerkontor, at "Iran er i dag tættere end nogensinde på at opnå beriget materiale til en atombombe". Vurderingen kom som respons på en rapport fra FN's Internationale Atomenergiagentur (IAEA).

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip