Mourinho lover nøglerolle til hollandsk nyindkøb

Den hollandske midtbanespiller kommer fra Vitesse Arnhem, hvor han har spillet siden han var syv år gammel. Han har skrevet under på en fem år lang kontrakt med London-klubben.

- Jeg er glad for at komme til sådan en dejlig klub med fantastiske spillere. Stadion er godt og træningsbanen er fantastisk, siger van Ginkel til klubbens officielle hjemmeside.

Men ifølge The Guardian er også andre gode grunde til, at den 20-årige hollænder skifter til Chelsea.

Jose Mourinho har personligt lovet van Ginkel, at han kommer til at få masser af spilletid på førsteholdet, og at han ikke ender med at blive lejet ud til mindre klubber, som det har været tilfældet for andre unge talenter, som Chelsea har indkøbt, eksempelvis Romelu Lukaku og Kevin de Bruyne. Mourinho ser van Ginkel som en fremtidig afløser for Frank Lampard, og meningen er, at hollænderen i den kommende sæson skal suge til sig af Lampards erfaring.

Ajax var ellers også meget interesserede i at hente van Ginkel, og sportsdirektør Marc Overmars ærgrer sig over, at det mislykkedes.

- Van Ginkel er et ungt stortalent, og vi ville meget gerne have haft, at han var skiftet til Ajax. Om det er for tidligt at skifte til Chelsea eller ej, det ved jeg ikke. Men hos os ville han have fået en masse kampe og ville have spillet i Champions League.

Marco van Ginkel var sidste sæson en af Vitesses profiler, da holdet sikrede sig fjerdepladsen i Æresdivisionen. Han fik landsholdsdebut november sidste år mod Tyskland, og han var med på U21-holdet, der deltog ved EM i Israel for nylig.

 

Dagens Gossip