Mourinho tvivler på Rooney

Men nogen stor oplevelse blev det desværre ikke, da de forsvarende mestre bød Chelsea og Jose Mourinho indenfor til sæsonens første stormøde i Premier League. Det hele fusede ud i en kedelig 0-0 kamp, hvor især én spiller dog var i søgelyset: Manchester Uniteds angrebsstjerne Wayne Rooney.

Rooney, der var tilbage i startopstillingen, har offentligt erklæret, at han vil væk fra de engelske mestre og har lignet en færdig mand i klubben, siden Moyes tog over. Det har Chelsea benyttet til at afgive flere bud på Rooney, som dog er blevet afvist.

I aftes fik Rooney chancen i en position som offensiv midtbane bag angriberne Robin van Persie og Danny Welbeck. Flere engelske medier spekulerede på forhånd i, om det var David Moyes’ måde at sige til Chelsea, at klubben godt kan glemme alt om at få ham til London.

Efter kampen gav Chelsea-manager José Mourinho da også over for Sky Sports udtryk for, at han ikke længere finder et skifte sandsynligt:

- Det her er en helt særlig klub med helt særlige fans, og jeg tror, at han nu hælder til, at han vil blive. Hvis det er hans beslutning, vil vi respektere den og sige: ’Det var det'. Hvis han ikke længere ønsker at forlade klubben, trækker vi os, men vi har brug for at vide, hvad der sker, lød det fra Mourinho og krævede over for BBC klar besked:

- Nogle er nødt til at stoppe historien på den ene eller anden måde. Han er nødt til at sige, ’jeg vil gerne væk', eller ’jeg vil ikke væk'.

Chancefattig kamp

Efter flere målorgier mellem topholdene i Premier League, var det et ultrastramt organiseret Chelsea-mandskab med stort fokus på defensiven, der stillede til start, og det betød, at det blev en ekstremt chancefattig kamp, hvor Manchester United i størstedelen af kampen havde initiativet og jagtede et mål, men ikke formåede at nedbryde Chelsea-muren.

- Jeg synes, vi spillede godt, men vi var ikke i stand til at få den sidste aflevering ind foran mål og skabe den afgørende chance og score. Vi prøvede med tre angribere, men Chelsea gjorde det svært for os at score, sagde Manchester Uniteds manager, David Moyes, efter kampen til BBC.

Generelt manglede begge mandskaber skarphed i de afgørende situationer, og derfor var det ikke den store overraskelse, at det endte med en nulløsning. United var tættest på at bryde det målmæssige dødvande, mens Chelsea – bortset fra en kort opblomstring i anden halvleg – ikke for alvor var farlig foran hjemmeholdets mål.

United følte sig på et tidspunkt snydt for et straffespark af kampens dommer, Martin Atkinson, da Frank Lampard fik hænderne på en afslutning fra Tom Cleverley inde i feltet.

- Jeg synes ikke, der var ikke straffe, når man er i duel om bolden og bliver ramt fra en halv meters afstand. Hvad kan man gøre, sagde han til BBC.

Manchester United er dermed fra land i Premier League med fire point for to kampe, mens Chelsea har syv point for tre kampe.

 

Dagens Gossip