Mubaraks retsmøde endte i kaos og protester

13/04/2013 20:10

BNB

Nyheder
Retsmødet blev således afbrudt, allerede inden det kom i gang, da dommeren i ankesagen valgte at trække sig og beordre sagen flyttet til en anden domstol. Det er nu uvist, hvornår sagen mod den 84-årige ekspræsident atter bliver genoptaget.Beslutningen om af sende sagen videre førte til kaotiske tilstande i retslokalet. Mens dommeren, Mostafa Hassan Abdallah, forlod lokalet, råbte og skreg en række ophidsede tilhørere i vrede. Borgerrettighedsadvokater, der var til stede ved retssagen, råbte gentagne gange, at »folket ønsker at se præsidenten henrettet«.Mostafa Hassan Abdallah sagde i forbindelse med sin beslutning, at han følte sig »urolig« i forhold til sagen, men han uddybede ikke begrundelsen for at trække sig yderligere.Mubarak ledede Egypten i næsten 30 år, inden han blev væltet som følge af opstanden under Det Arabiske Forår.Han er sammen med sin tidligere indenrigsminister, Habib al-Adli, og fire andre toprådgivere idømt livsvarigt fængsel for medvirken til drab på mere end 800 demonstranter. Ved domsafsigelsen i januar appellerede både anklageren og forsvarene afgørelsen.BNB

Mest læste i dag

Retsmødet blev således afbrudt, allerede inden det kom i gang, da dommeren i ankesagen valgte at trække sig og beordre sagen flyttet til en anden domstol. Det er nu uvist, hvornår sagen mod den 84-årige ekspræsident atter bliver genoptaget.

Beslutningen om af sende sagen videre førte til kaotiske tilstande i retslokalet. Mens dommeren, Mostafa Hassan Abdallah, forlod lokalet, råbte og skreg en række ophidsede tilhørere i vrede. Borgerrettighedsadvokater, der var til stede ved retssagen, råbte gentagne gange, at »folket ønsker at se præsidenten henrettet«.

Mostafa Hassan Abdallah sagde i forbindelse med sin beslutning, at han følte sig »urolig« i forhold til sagen, men han uddybede ikke begrundelsen for at trække sig yderligere.

Mubarak ledede Egypten i næsten 30 år, inden han blev væltet som følge af opstanden under Det Arabiske Forår.

Han er sammen med sin tidligere indenrigsminister, Habib al-Adli, og fire andre toprådgivere idømt livsvarigt fængsel for medvirken til drab på mere end 800 demonstranter. Ved domsafsigelsen i januar appellerede både anklageren og forsvarene afgørelsen.

BNB