Mubaraks retssag udsat til juni

Omkring 850 personer blev dræbt i optøjerne i 2011, og Mubarak blev også idømt fængsel på livstid i juni 2012, men efter anker fra både anklager og forsvarer blev sagen beordret til at gå om.

Den ny retssag skulle egentlig være gået i gang i april i år, men blev udsat under et større drama, da dommeren, Mustafa Hassan Abdullah, ønskede sagen flyttet til en anden domstol, fordi han følte sig »utilpas«.

Også eksdiktatorens sønner, Gamal og Alaa, sidder på anklagebænken, hvor de skal forsvare sig mod de korruptionsanklager, de blev frikendt for i 2012. Det skete med henvisning til en forældelsesfrist, men de to sønners sager skal ligeledes gå om.

Samtidig står Hosni Mubaraks tidligere indenrigsminister, Habib el-Adli, der ligeledes blev dømt til fængsel på livstid i 2012, anklaget igen. Det samme gør seks af hans assistenter.

Mubaraks første retssag varede i ti måneder, og den juridiske proces har været en langvarig affære for familierne til de personer, der mistede livet på Tahrirpladsen og andre steder i Egypten, rapporterer BBC.

Alle de tiltalte nægter sig skyldige.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip