Muhammedtegner Kurt Westergaard alvorligt syg

Den verdensberømte Muhammedtegner Kurt Westergaard er så alvorligt syg, at han har måtte aflyse at promovere sin selvbiografi, der netop er udkommet på engelsk.

Kurt Westergaard skulle have været på turné til New York og London for at præsentere bogen, der på engelsk har fået titlen "The Man Behind the Mohammed Cartoon" - på dansk hedder bogen "Manden bag stregen".

Men ifølge forlagsredaktør John Lykkegaard er Kurt Westergaard for svag til at gennemføre turnéen.

- Når man gennem længere tid har ligget på intensiv, fået ilt og ofte er bevidstløs, og når lægerne overvejer at lægge én i respirator, så tænker man, at det kun kan gå to veje.

- Og med min alder kunne jeg ikke lade være med at tænke på, at det var den forkerte vej, siger Kurt Westergaard i en pressemeddelelse.

Kurt Westergaard, der er 77 år, er i gang med genoptræningen, men han fortæller, at hans helbred bliver dårligere dag for dag.

Bladtegneren har tidligere fortalt, at der er en pris for at slå ham ihjel på 11 millioner dollar, omkring 63 millioner kroner.

Men Kurt Westergaard fortryder ikke sin Muhammedtegning.

- Nej, jeg fortryder intet. Jeg står bag den tegning. Den viser spændingsforholdet mellem Islam og terrorismen. Og jeg ved med sikkerhed, at havde det ikke været den tegning, var det blevet en roman, et teaterstykke, en film.

- Tegningen var bare en katalysator i en nødvendig proces, har Kurt Westergaard tidligere fortalt.

For knap tre år siden blev Kurt Westergaard forsøgt myrdet i sit hjem af en ung somalier, der siden er idømt 10 års fængsel.

 

 

Dagens Gossip