Mulige skattelempelser i sigte

Avisen er i besiddelse af et såkaldt styresignal, som vil komme til at sætte rammerne, efter flere instanser frikendte Vest og Kinnock som skattepligtige i Danmark. De afgørelser vil komme til at ændre reglerne til det mere lempelige, så det blandt andet skal blive lovligt for udlandsdanskere at arbejde ti dage om året uden at være skattepligtige, såfremt de har en helårsbolig i Danmark. Styresignalet beskriver derudover også, under hvilke omstændigheder man må besvare telefonopkald og mails.

»Det er bedre end tidligere, men det flytter bare grænsen for usikkerheden. Folk kan heller ikke indrette sig efter disse regler,« siger skatteprofessor på Aarhus Universitet Aage Michelsen til Jyllands-Posten.

De tidligere skattepligtsregler har igennem længere tid været beskyldt for at være uigennemskuelige, men selvom det i det nye udkast er blevet bedre, mener Aage Michelsen altså stadig ikke, at de nye lempelser er helt gode nok, han bakkes op af skatteadvokat Torben Bagge.

»Det svarer til, at der stod i færdselsloven, at du skulle køre med behørig hastighed på motorvejen. Grænsen er meget uklar, og lander man på den forkerte side, kan man lynhurtigt blive involveret i en straffesag med alvorlige konsekvenser,« siger han.

Hvordan, det endelige styresignal kommer til at se ud, er endnu for tidligt at sige, da SKAT først skal finde en afklaring på den række høringssvar, de har modtaget.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip