Muligt kup i Lesotho: Militær omringer regeringsbygning

Thomas Thabane, premierminister i Lesotho i det sydlige Afrika, er flygtet fra sit land og opholder sig ifølge egne oplysninger nu i Sydafrika.

Han beskylder sit eget militær for at have taget magten.

- Det er et militærkup, for det er anført af militæret. Og militæret har ikke fået instruktioner fra den øverstkommanderende, som er mig, siger han til den sydafrikanske tv-station Enca per telefon.

Imidlertid er der nogen mystik om begivenhederne i det lille bjergrige land, for militæret afviser at være involveret i noget kup.

En militærtalsmand siger ifølge nyhedsbureauet AFP til sydafrikansk tv, at militæret med sin aktion vil afvæbne politiet, som skulle være i gang med forberedelserne til at bevæbne nogle politiske partier.

Dramatikken begyndte tidligt lørdag, da der blev hørt skyderi i hovedstaden Maseru.

- De væbnede styrker, specialstyrkerne i Lesotho, har indtaget politiets hovedkvarter, sagde sportsminister Thesele Maseribane til AFP.

- Klokken fire denne morgen kørte de rundt omkring premierministerens bolig og min bolig. Der har været affyret våben siden klokken fire. De har blokeret telefoner, de har blokeret alt, sagde ministeren.

- Kommandøren sagde, at han ledte efter mig, premierministeren og vicepremierministeren for at bringe os til kongen. I vores land betyder det et kup, som han forklarede.

Der har været politiske spændinger i Lesotho siden juni, da premierministeren suspenderede landets parlament for at afværge en afstemning om mistillid efter uro i den siddende regering.

Siden uafhængigheden 1966 har regeringer i Lesotho, der geografisk er omringet af Sydafrika på alle sider, været udsat for en række militærkup.

Landet har omkring to millioner indbyggere.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip