Mungo Park og Christiansfeld i samarbejde om Honningkagebyen

04/12/2012 15:02

Finn Jensen

Nyheder
- Honningkagebyen arbejder med synet på Kristendommen i en lokalt forankret virkelighed, og Mungo Park ser frem til at præsentere forestillingen, siger teatrets direktør Lasse Handberg. 

 Status som verdens-kulturarvsby Christiansfeld ansøgninger lige nu om at få status som verdens-kulturarvsby hos UNESCO. Den gamle brødremenighedsby er unik fordi den er den eneste af sin slags i verden, der har bevaret byens originale arkitektur og byplan. Christiansfeldcentret står nu overfor at udbrede indblikket i den kultur byen udspringer af. Mungo Park kan gennem scenekunsten, være med til at lette forståelsen og forhåbentligt være med til at fortælle byens kultur historie. Den virkelighed der indfinder sig i dag, er ikke den samme som dengang byen opstod, men de kulturelle rødder har aldrig været så virkelige, som de bliver frem mod UNESCO-ansøgningen.

 Det kristne budskab Den helt specielle og verdslige levevis i Honningkagebyen og den dertilhørende musiktradition, er ikke en fortælling, der sælger sig selv, selvom emnerne er eviggyldige og det kristne budskab er mere aktuelt nu, end det har været i årtier, udtaler Mungo Park. Der er mange fælder i formidlingen af historisk materiale og lige præcis i forhold til en brødremenighedsby, er det ekstra mange. Eksempelvis eksisterer Brødremenigheden stadig i bedste velgående, og står derfor også til en vis grad på mål for det billede der bliver tegnet af Christiansfelderne. Præmiere 21. februar 2013 på Mungo Park Kolding klokken 19.30
 Foto: Kolding Kommune

Mest læste i dag

- Honningkagebyen arbejder med synet på Kristendommen i en lokalt forankret virkelighed, og Mungo Park ser frem til at præsentere forestillingen, siger teatrets direktør Lasse Handberg. Status som verdens-kulturarvsby
Christiansfeld ansøgninger lige nu om at få status som verdens-kulturarvsby hos UNESCO. Den gamle brødremenighedsby er unik fordi den er den eneste af sin slags i verden, der har bevaret byens originale arkitektur og byplan.

Christiansfeldcentret står nu overfor at udbrede indblikket i den kultur byen udspringer af. Mungo Park kan gennem scenekunsten, være med til at lette forståelsen og forhåbentligt være med til at fortælle byens kultur historie.

Den virkelighed der indfinder sig i dag, er ikke den samme som dengang byen opstod, men de kulturelle rødder har aldrig været så virkelige, som de bliver frem mod UNESCO-ansøgningen.Det kristne budskab
Den helt specielle og verdslige levevis i Honningkagebyen og den dertilhørende musiktradition, er ikke en fortælling, der sælger sig selv, selvom emnerne er eviggyldige og det kristne budskab er mere aktuelt nu, end det har været i årtier, udtaler Mungo Park.

Der er mange fælder i formidlingen af historisk materiale og lige præcis i forhold til en brødremenighedsby, er det ekstra mange. Eksempelvis eksisterer Brødremenigheden stadig i bedste velgående, og står derfor også til en vis grad på mål for det billede der bliver tegnet af Christiansfelderne.

Præmiere 21. februar 2013 på Mungo Park Kolding klokken 19.30


Foto: Kolding Kommune