Muslimer nervøse: Svinekød fundet i shawarma

Hestekød blandet i oksekød – det har der været mange sager om i den seneste tid. Men nu er det de danske muslimer, der er nervøse.

I Københavns-området er der fundet svinekød i shawarma, skriver Politiken.

Fødevarestyrelsen har nemlig fundet svinekød i en stikprøve af stegt oksekød fra Anadolu Kød, der er Danmarks største producent af kød til shawarmaer og storleverandør til shawarma-barer, grillbarer og pizzeriaer i Københavnsområdet.

Virksomheden sælger mest stegt kebab, oksekød. Kødet svitses på en pande og buges sammen med salat og dressing til shawarma, der sælges i tusindvis hverdag.

Og shawarma er populær blandt landets omkring 200.000 muslimer, der ikke spiser svinekød, da det efter deres religion er urent kød.

- Det er en kæmpe skandale, som kommer til at skabe et ramaskrig blandt muslimer i Danmark. Vores religion forbyder os at spise svinekød. Derfor vil muslimer blive nervøse for at spise shawarma, for de kan ikke overholde deres religiøse forpligtelser, hvis der er svinekød i shawarmaen, siger Imran Shah, talsmand for Islamisk Trossamfund, til Politiken.

Direktør og medejer af Anadolu Kød Mustafa Sahin slår fast over for avisen, at kødet, der var blandet med svinekød, ikke nåede ud til butikkerne.

 

Dagens Gossip