Muslimer: Støjbergs budskab er udansk

Det er udansk, når Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg, i en kronik i mandagens Politiken opfordrer muslimer, som "konstant modarbejder, sætter spørgsmålstegn ved og er utilfredse" med de danske værdier til at finde et andet sted at bo end Danmark.

Sådan lyder reaktionen fra foreningen Muslimer i Dialog, hvor landsformand Mohamed Ali tager stærk afstand fra Inger Støjbergs udmelding, som han kalder for "problematisk".

- Det er meget udansk. Det er en meget forkert og ekskluderende tone, der bestemt ikke lægger op til dialog, siger han.

Samtidig er han helt uenig i, at opfordringen til de rabiate muslimer skal være, at de bare kan rejse væk.

- Selvom vi selvfølgelig hverken går ind for æresdrab, tvangsægteskaber eller stening, så løser man ingenting ved at sige, at muslimerne bare skal tage hjem. Jeg går ind for, at man gennem dialog modarbejder de her holdninger og tanker, siger han til Ritzau.

Inger Støjberg hævder ellers over for Ritzau, at alle de muslimer, der "står op om morgenen og passer deres arbejde eller går i skole og tager del i fællesskabet", vil være enige med hende.

Men det er Mohamed Ali heller ikke enig med integrationsordføreren i.

- Det er problematisk, at hun på den måde går ind og gør sig selv til talerør for de "velintegrerede" muslimer. De har mange forskellige holdninger. Personligt er jeg selv helt uenig med hende, siger han.

Samtidig kritiserer han, at Støjberg "tilsyneladende baserer meget af sin kronik på et møde med Det Islamiske Trossamfund", som i hans optik ikke repræsenterer flertallet af muslimer i Danmark.

- Vi føler ikke, at det er et retvisende billede af muslimer i Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip