Muslimsk helt fra terrorangreb bliver fransk statsborger

En mand fra den afrikanske stat Mali, som i Paris hjalp gidsler med at gemme sig i et jødisk supermarked, bliver i de franske medier beskrevet som en helt. På tirsdag gøres den 24-årige muslim til fransk statsborger.

Det oplyser indenrigsminister Bernard Cazeneuve.

Lassana Bathily har boet i Frankrig siden 2006, og i juli sidste år ansøgte han om statsborgerskab.

I en erklæring fra Cazeneuve betegnes den 24-årige som modig, og hans franske statsborgerskab vil blive givet ham ved en højtidelighed på tirsdag.

- Jeg hørte skud, og jeg så mine kolleger og kunder komme løbende ned. Jeg sagde til dem: Kom, kom, og så fik jeg dem ind i fryserummet, har Bathily senere fortalt. Det var i et jødisk supermarked, hvor en islamist, Amedy Coulibali, nåede at dræbe fire jødiske gidsler.

Han forsøgte at få de folk, der gemte sig, til at bruge en vareelevator til at slippe ud. Det turde de ikke, så han stak i stedet af fra supermarkedet, stoppede politiet og forklarede, hvordan der så ud inde i supermarkedet og hvor gidseltageren og gidslerne var.

På internettet har 220.000 sat deres navn på en underskriftindsamling, der kræver, at Bathily tildeles fransk statsborgerskab.

- Vi er brødre. Det handler ikke om, at vi er jøder, kristne eller muslimer. Vi er alle i samme båd, og vi er nødt til at hjælpe hinanden for at komme ud af krisen, sagde han til fransk tv kort efter fredagens drama i supermarkedet.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip