Muslimsk helt fra terrorangreb bliver fransk statsborger

Skrevet af admin

15/01/2015

Mest læste i dag

En mand fra den afrikanske stat Mali, som i Paris hjalp gidsler med at gemme sig i et jødisk supermarked, bliver i de franske medier beskrevet som en helt. På tirsdag gøres den 24-årige muslim til fransk statsborger.

Det oplyser indenrigsminister Bernard Cazeneuve.

Lassana Bathily har boet i Frankrig siden 2006, og i juli sidste år ansøgte han om statsborgerskab.

I en erklæring fra Cazeneuve betegnes den 24-årige som modig, og hans franske statsborgerskab vil blive givet ham ved en højtidelighed på tirsdag.

- Jeg hørte skud, og jeg så mine kolleger og kunder komme løbende ned. Jeg sagde til dem: Kom, kom, og så fik jeg dem ind i fryserummet, har Bathily senere fortalt. Det var i et jødisk supermarked, hvor en islamist, Amedy Coulibali, nåede at dræbe fire jødiske gidsler.

Han forsøgte at få de folk, der gemte sig, til at bruge en vareelevator til at slippe ud. Det turde de ikke, så han stak i stedet af fra supermarkedet, stoppede politiet og forklarede, hvordan der så ud inde i supermarkedet og hvor gidseltageren og gidslerne var.

På internettet har 220.000 sat deres navn på en underskriftindsamling, der kræver, at Bathily tildeles fransk statsborgerskab.

- Vi er brødre. Det handler ikke om, at vi er jøder, kristne eller muslimer. Vi er alle i samme båd, og vi er nødt til at hjælpe hinanden for at komme ud af krisen, sagde han til fransk tv kort efter fredagens drama i supermarkedet.

/ritzau/AFP