Muslimsk leder fængslet i 15 dage i Egypten

Ifølge egyptisk stats-tv anklages han for delagtighed i drab på demonstranter udenfor broderskabets hovedkvarter sidst i juli.

Badie har skjult sig siden juli, hvor der blev udstedt en arrestordre på ham, men tirsdag blev han anholdt i Cairo-bydelen Nasr City og efter anholdelsen vist frem i et klokkeklart forsøg fra myndighederne på at ydmyge ham. Den 70-årige Badie fortrak dog ikke en mine på billederne, der viste ham siddende i en sofa.

Senere tirsdag meddelte Det Hvide Hus ifølge Reuters, at indespærringen af Badie ikke flugter med den amerikanske opfattelse af, hvordan de basale menneskerettigheder bør overholdes. Samtidig meddelte USA dog også, at alle forlydender om, at den amerikanske hjælp til Egypten er blevet indstillet, er grundløse rygter.

»Men USA overvejer sin stilling«, tilføjede en talsmand for Det Hvide Hus.

Præsident Obama skal meget hurtigt mødes med sine rådgivere i spørgsmålet, meddelte AFP tirsdag aften.

Badie skal for retten 25. august, og anholdelsen viser ifølge Reuters, hvor fast besluttet militæret og den militærstøttede regering er på at tage et opgør med Det Muslimske Broderskab. Flere end 1.000 tilhængere af den afsatte præsident Morsi og Det Muslimske Broderskab er blevet arresteret siden den blodige rydning af to teltlejre i Cairo sidste onsdag, hvor op mod 600 mistede livet og flere hundrede senere er blevet dræbt.

Magthavernes vrede har også ramt den tidligere vicepræsident, Mohamed El-Baradai, som ifølge Reuters vil blive tiltalt ved en domstol for »tillidsbrud« på grund af sin beslutning om at trække sig fra den militærstøttede regering i protest mod den blodige fremfærd mod Det Muslimske Broderskab.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip