Myndigheder advarer mod livsfarlige slankeprodukter

Dinitrophenol påvirker kroppens stofskifte på en måde, der ændrer forbrænding og energiproduktion markant. Energi bliver til varme i kroppen, og kroppens temperatur øges i en sådan grad, at det kan medføre en »dødelig overophedning«, oplyser de danske myndigheder.

Ganske små mængder af stoffet kan være nok til en alvorlig forgiftning, lyder det fra sundhedsmyndighederne, der understreger, at det er meget forskelligt, hvordan stoffet omsættes fra person til person.

Tilbage i 1930erne blev et produkt indeholdende netop dinitrophenol taget af markedet, efter at man havde konstateret alvorlige bivirkninger ved stoffet.

Der er ikke konstateret bivirkninger fra stoffet herhjemme, men der har flere steder i Europa været alvorlige tilfælde af forgiftning, der kan tilskrives dinitrophenol.

Slankeprodukter med stoffet kan ifølge sundhedsmyndighederne købes via udenlandske web-butikker, og der sælges ligeledes produkter med dinitrophenol, uden at det fremgår af pakken.

Hvis man allerede har indtaget et produkt, der indeholder dinitrophenol, eller hvis man mistænker andre produkter for at indeholde stoffet, anbefaler Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen, at man kontakter sin læge.

 

Dagens Gossip