Mysterium: Amerikaner vågner med hukommelsestab - og taler pludselig svensk

En mand blev tilbage i februar fundet bevidstløs på et motel i Californien.

Hans pas, id-kort og sygesikringsbevis viste alle, at han hedder Michael Boatwright, er 61 år og født i Florida.

Men da han vågnede på hospitalet kunne han kun tale svensk, og han var sikker på, at hans navn var Johan Ek.

Det skriver nyhedsitet mydesert.com.

Da han så sig i et spejl, fik han sig en forskrækkelse. Han kunne nemlig ikke genkende sig selv.

- Fyren Michael, det var ikke mig. Jeg er stadig Johan Ek, siger han.

Andet husker Michael Boatwright ikke, og de sociale myndigheder kæmper stadig med at få brikkerne til at passe og finde hans pårørende.

Han har fået diagnosen transitorisk global amnesi - en form for hukommelsestab, der ofte bliver udløst af voldsomme traumer.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Mandag fik man kontakt til hans søster, Michelle Brewer, som siger, at hun ikke har talt med ham i ti år, og at hun ikke anede om han var i live eller ej.

- Han har altid været en strejfer. Så kom han tilbage, når han skulle bruge penge, eller skulle bruge noget fra nogen. Så tog han afsted igen, siger hun.

Kort inden han blev fundet på motellet, havde Michael Boatwright fløjet fra Kina til Californien. Gennem det kinesiske konsulat fandt man ud af, at han havde arbejdet ti år som engelsklærer i Kina.

På motellet fandt man et ID-kort, der viste, at han havde været i forsvaret. Her havde man kontaktoplysninger på en pårørende i Japan - sandsynligvis Michael Boatwrights ekskone. Hun var dog ikke til at komme i kontakt med.

Tilbage sidder Michael Boatwright på hospitalet, hvor man ikke ved, hvor man skal gøre af ham. Han vil ikke kunne klare sig alene, men samtidig kan han heller ikke blive, da han ikke har nogen penge at betale sit ophold på hospitalet med.

Hos personalet er der nogle, der mener, at han lyver om sin tilstand.

- De skulle prøve en dag i mit liv. De ville opleve deres livs mareridt, siger en tydeligt trist Michael Boatwright i et tv-interview.

 

Dagens Gossip