Mystisk PET-agent ville have Westergaard død

Den tidligere PET-agent Morten Storm forsøgte at få muslimer i Danmark til at slå tegneren Kurt Westergaard ihjel, mens han var på lønningslisten i PET.

Sådan lyder anklagen fra tre muslimer, som står frem i mandagens udgave af BT.

Ifølge den dansk-bosniske muslim Adnan Avdic, som er kendt i det radikale muslimske miljø herhjemme, lagde PET-agenten en "færdig attentatplan" for drabet på Kurt Westergaard, som i 2005 efter mange muslimers opfattelse tegnede profeten Muhammed med en bombe i turbanen.

27-årige Avdic delte lejlighed med Morten Storm i foråret 2007. Muslimen hævder, at PET-agenten ville have ham til at skyde Kurt Westergaard foran et fitnesscenter i Aarhus, hvor bladtegneren normalt trænede.

- Jeg fik en adresse på et fitnesscenter, oplysninger om, hvornår Kurt Westergaard kom, og instrukser om, at det var nemmere at skyde ham, når han kom ud af centret.

- Morten Storm sagde, jeg skulle gøre det, fordi han ville blive genkendt. Han kunne skaffe våben til at udføre drabet, siger Adnan Avdic til BT.

Morten Storm levede i flere år et dobbeltliv. Mens han var en del af det radikale muslimske miljø, arbejdede han for PET. Undercover-arbejdet førte - ifølge ham selv - til drabet på al-Qaeda-lederen Anwar al-Awlaki i Yemen. PET benægter det.

Hvis Morten Storm har opfordret til drab, bryder han både straffeloven og reglerne som PET-ansat, fortæller lektor i strafferet Trine Baumbach fra Københavns Universitet til BT.

Yderligere to muslimer, som kender Morten Storm fra moskeer i Aarhus, hævder overfor avisen, at de ligeledes blev opfordret til at dræbe tegneren.

- Han trak mig til side efter en fredagsbøn i moskeen i Bazar Vest og foreslog, at jeg skød Kurt Westergaard.

- Det skulle ske foran et fitnesscenter ved Viby Torv, når Westergaard kom ud. Det værste var, at jeg på det tidspunkt kun var 17 år, siger 22-årige Abu Mussab til avisen.

Samme forklaring lyder fra 29-årige Abu Abdullah.

Morten Storm ønsker ikke at kommentere oplysningerne over for BT.

 

Dagens Gossip