Naboer? De bor bare på den anden side af hækken

Det er ikke med vored naboer, vi skåler i øl og griller pølser sammen, når græsset er allermest grønt. Faktisk er vores kontakt til naboen ganske minimal. Det skriver Nybolig i en pressemeddelelse ud fra en undersøgelse blandt 1300 danskere.

Her siger 65 procent af danskerne, at nabokontakten begrænser sig til, at de taler overfladisk sammen eller for eksempel hilser over hækken. Kun 8 procent er deciderede venner.

En tredjedel svarer dog, at de låner småting af naboerne, eller at de hjælper hinanden med praktiske ting. En tredjedel siger på samme måde, at de taler meget med deres naboer uden dog at være decideret venner med dem. Kun 2 procent er slet ikke på talefod med de omkringboende.

- Vi synes generelt, at det er i orden at have naboer tæt på. Men vi har ikke meget med de omkringboende at gøre, og det er ikke blandt naboerne, at danskerne i større udstrækning finder deres nære venner. Men det er der måske ikke noget at sige til. Venskaber er ofte baseret på en fælles historie eller interesse, altså et værdifællesskab, og det er jo ikke sikkert, at naboen lige passer ind dér, forklarer Kim Pauli, som er pressechef hos Nybolig.

Mennesker, der bor på landet, har et lidt andet mønster. Selv om afstanden til naboerne er længere, har landboere mere med hinanden at gøre end byboer, viser analysen fra Nybolig.

- På landet besøger man hinanden meget mere, man låner hos naboen, og det er langt mere udbredt at hjælpe på tværs med praktiske gøremål. Også på et andet afgørende punkt skiller landbokulturen sig ud: Mens kun få, der bor i hus eller lejlighed, er venner med naboerne, er det anderledes på landet, hvor næsten en tredjedel angiver, at de har fundet venner blandt naboerne, fortæller Kim Pauli.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip