Naboklager sejrer over omstridt metrobyggeri

Udkastet til en afgørelse i den omstridte sag om støj og udvidet arbejdstid på byggepladsen ved Marmorkirken ophæver tilladelsen til udvidet arbejdstid. Sagen bliver nu sendt tilbage til Københavns Kommune. Det skriver b.dk.

Som Berlingske kunne beskrive onsdag vil scenariet, hvor klagen sendes tilbage til kommunen, ifølge Metroselskabet give væsentlige fordyrelser og forsinkelser.

Det skyldes ifølge selskabet bag den 21,3 milliarder dyre Cityring, at sagsbehandlingen vil »forhale« sagen yderligere. Det fremgår af selskabets såkaldte påstandsdokument, der har været forlagt nævnet. 

»Det kan ikke understreges nok, at hvis påbuddet, der imødekommer forslaget om øget arbejdstid, omgøres på væsentlige punkter eller hjemvises af Natur- og Miljøklagenævnet, vil det ud fra alle de foreliggende scenarier betyde, at projektet bliver væsentligt forsinket og fordyret,« skriver Metroselskabet, der gør opmærksom på, at et halvt års forsinkelse vil kunne give en ekstraregning på op til 750 millioner kroner.

Allerede nu har klagen betydet, at arbejdet om aftenen og natten har været suspenderet i to måneder.

Ifølge selskabet har det hele tiden været planen, at der kunne laves døgnarbejde på fire byggepladser.

Omvendt mener Beboerforeningerne omkring Marmorkirken, at det aldrig har været meningen, at muligheden skulle bruges, som Metroselskabet har gjort.

Foreløbig ryger udkastet til afgørelsen i høring. Det ventes at tage to uger, inden der endeligt skal tages en afgørelse. Det var tilbage ved udgangen af juli, at natarbejdet på den omstridte byggeplads blev suspenderet.

 

Dagens Gossip