Nadal slår ukendt amerikaner i femsæts-drama

Verdensranglistens nummer tre, Rafael Nadal, er klar til tredje runde ved Australian Open.

Men spanieren måtte i gennem et drama i fem sæt, inden han havde slået amerikaneren Tim Smyczek, som blot er nummer 112 i verden. Smyczek spillede sit livs kamp, men måtte bøje sig til sidst.

Undervejs havde Nadal fysiske problemer og havde en læge på banen, men trods dette fik han hevet sejren hjem efter lidt mere end fire timer på banen.

Cifrene lød 6-2, 3-6, 6-7, 6-3, 7-5.

Nadal havde forud for turneringen nedtonet forventningerne til sig selv grundet rygproblemer. Desuden gennemgik han i november en blindtarmsoperation og spillede kun få kampe i sidste halvdel af 2014-sæsonen.

Sent onsdag lokal tid fik han til gengæld masser af point i benene. Intet tydede ellers på en sejtrækker fra start. Kampen forløb helt som ventet i begyndelsen, og Nadal skulle bare bruge en halv time på at sikre sig første sæt med 6-2.

Men fra starten af andet sæt kom Smyczek med i kampen. Samtidig var det dog tydeligt, at Nadal ikke kunne spille på fuld kraft. To gange måtte han se sig brudt rent, og amerikaneren kunne bringe balance med 1-1 i sæt.

Tredje sæt blev et drama, der varede hele 81 minutter. Amerikaneren brød Nadal fra start, men efter at have konsulteret en læge og taget smertestillende medicin slog spanieren tilbage med to servegennembrud, så han kunne serve sættet hjem foran 5-4.

Men det glippede, og i stedet måtte spillerne ty til tiebreak for at afgøre sættet. Her var Smyczek ovenpå og vandt 7-2.

Nadal hev dog sig selv op og i kraft af et enkelt servegennembrud fremtvang han det afgørende sæt efter 6-3 i fjerde sæt.

I femte sæt holdt de to spillere serv frem til 5-5, hvor Nadal endelig havde succes med at bryde Smyczeks serv.

Efterfølgende servede Nadal kampen hjem på sin fjerde matchbold.

I tredje runde skal Nadal møde israeleren Dudi Sela.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip