Næsten 1900 fik hjælp til bilen via Tryg Vejhjælp

I årets første uge med sne modtog 1.866 kunder hjælp via Tryg Vejhjælp, hvor assistancen leveres af Dansk Autohjælp. Heraf fik 129 hjælp til at blive trukket fri, mens 614 fik hjælp til at starte bilen. Og erfaringerne siger, at starthjælp som oftest bliver nødvendig, fordi bilens batteri står af på grund af kulden:

- Vi kan se, at antallet af udrykninger til starthjælp stiger i takt med, at det bliver koldere. I november modtog 1165 af vores kunder hjælp, mens tallet på nuværende tidspunkt er opgjort til 614 den første uge i december. Og stigningen skyldes, at batteriet bliver sat på en hård prøve, når temperaturen falder til 5-10 minusgrader, fortæller taksatorchef Mogens Olesen fra Tryg.

Batteritjek på ældre biler sparer dig for bøvl

Det er ofte et stort irritationsmoment at stå med en bil, som ikke kan starte, og derfor opfordrer Mogens Olesen bilister til at få foretaget et forebyggende tjek af bilens batteri, når kulden sætter ind. Det gælder særligt, hvis batteriet har mere end 4-6 år på bagen.

Husk vinterdækkene

Har du ikke allerede fået sat vinterdæk på bilen, er det på høje tid at få det klaret:

- Det er helt afgørende for sikkerheden, at bilen i vinterhalvåret er udstyret med vinterdæk. Vejgrebet bliver betydeligt bedre og bremselængden er kortere, end hvis du kører med sommerdæk i snevejret, slutter taksatorchefen.

 

Dagens Gossip