Næsten blinde Carol skulle tjekke datomærker

Carol Rask fra Sandved tæt på Næstved har så dårligt syn, at hun næsten er blind.

Hun lider af den sjældne bindevævssygdom pseudoxanthoma elasticum, og lægerne har opgivet at redde hendes syn. Men Næstved Kommune har ikke opgivet håbet om, at den 56-årige kvinde kan komme på arbejdsmarkedet. Det skriver Fagbladet 3F.

Hun blev sidste år sendt i arbejdsprøvning i en brugs, hvor den tidligere SOSU-assistent skulle tjekke udløbsdatoerne på varerne.

“Men jeg kunne ikke se dem. Selvom jeg gik rundt med en stor lup med lys i. Det var rent til grin,” siger Carol Rask.

Den 56-årige kvinde har været sygemeldt siden 2012. I november 2014 slog hendes sagsbehandler i Næstved Kommune fast, at hendes erhvervsevne er lig med nul.

Men rehabiliteringsteamet har sagt nej til at give hende førtidspension, hvilket er en økonomisk katastrofe. Hun lånte i sin tid en halv million kroner for at købe sin andelsbolig, men hun har ikke kunnet betale de seneste terminer, fordi hun i dag får en ressourceydelse på 10.600 kroner i stedet for sygedagpenge på 17.918 kroner eller en førtidspension på 17.660 kroner om måneden.

“Utrygheden er det værste. Jeg spekulerer hele tiden og sover ad helvede til. Jeg har altid været glad for at arbejde. Og havde det stået til mig, var jeg stadig på arbejdsmarkedet. Men når jeg ikke kan, vil en pension give ro,” siger Carol Rask.

Formanden for beskæftigelsesudvalget i Næstved Kommune, Anette Brix (K), kender ikke til den konkrete sag. Hun mener dog, at den rejser et stort dilemma.

“Jeg er forundret over, at hun har fået nej til førtidspension. Men kommunerne er forpligtede til at prøve alt for at bevare en tilknytning til arbejdsmarkedet. Det skylder vi borgerne. Jeg håber, at der kommer en hurtig afklaring af, hvad hun kan. Og om der er mulighed for at hjælpe hende,” siger formanden.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip