Nakskov får street fodboldbane til de 'foreningsløse'

Den nye bane skal etableres mellem Nørrevænget og Birkevænget med adgang fra begge boligområder.

Lolland Kommune støtter etableringen af en street fodboldbane med 85.000 kroner.

- Vi har set, at street-aktiviteterne har godt tag i de lollandske unge, og derfor skal vi selvfølgelig være med til at skabe rammer, hvor de kan udfolde sig, siger formand for Femern Bælt, Erhvervs- og Kulturudvalget Vibeke Grave, og hun fortsætter:

- Det er vigtigt for unge, at de har adgang til gode fritidstilbud med ordentlige rollemodeller. Det får mange i det etablerede foreningsliv, men vi kan også se, at en stor gruppe vil noget andet. De dyrker aktiviteter som parkour, skateboard og street fodbold, og de vil selv bestemme, hvornår og hvordan det skal foregå, siger Vibeke Grave.

Banen vil spille sammen med de boligsociale projekter, der er i gang i Nørrevænget og Birkevænget, og selve ideen til street fodboldbanen kommer fra de to boldklubber Velo og Nakskov Boldklub.

Det koster 225.000 kroner at anlægge banen i samarbejde med DBU Street, og projektgruppen har selv skaffet de første 140.000 kroner fra DBU’s hattrickmidler, boligselskaberne, de boligsociale projekter og Sydfynske Dampskibsselskabsfond.

- Der manglede altså 85.000 kroner, som Lolland Kommune nu har besluttet at bevilge, som kommune skal vi støtte op om de lokale initiativer, hvor der samarbejdes på kryds og tværs, og ikke mindst når man lokalt har rejst hovedparten af midlerne, slutter Vibeke Grave.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip