Nakskov: Millioner til fritidslivet for udsatte børn

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har uddelt midler fra puljen ”Styrket indsats for økonomisk vanskeligt stillede børn i udsatte boligområder” og Lolland Kommune modtager næsten 3,8 millioner kroner.

- Vi ved, at fritidsaktiviteter er vigtige for at hjælpe sårbare børn og unge videre i livet. Men vi ved også, at mange af de børn og unge, der har mest brug for det, ikke har tilstrækkelig adgang til fritidsaktiviteter. Det kan vi nu gøre noget ved, siger udviklingschef Birgitte Rønnow.

Projektet er blevet til i tæt samarbejde med Ungdomsskolen og de gadeplansmedarbejdere, der allerede er i området.

- Projektet skal både udvikle en lang række nyskabende aktiviteter i områderne og skabe en bedre sammenhæng mellem de initiativer, der allerede findes, siger Birgitte Rønnow og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at nogle unge hellere vil deltage i street-aktiviteter end i traditionel foreningsidræt. Andre vil bare gerne have mulighed for at spille fodbold. Vi skal give plads til begge dele, siger Birgitte Rønnow.

Tanken er, at gøre boligområderne til en ”oplevelsesHUB,” som er et sted og et netværk, hvor kommune, foreninger, skoler, boligforeninger og andre går sammen om at skabe positiv social forandring gennem konkrete aktiviteter.

De nye fritidstilbud skal være tilbud til alle Nakskovs børn og unge, men rent fysisk skal de afvikles ude i de tre boligområder. Synlighed og tilstedeværelse er nemlig afgørende for at få fat i dem, der ikke nu deltager i eksisterende tilbud.

Det skal også give byen et mere positivt indtryk af Riddersborgparken, Birkevænget og Nørrevænget som steder med et aktivt og spændende fritidsliv.

Mange udsatte familier har meget lave indkomster, og derfor skal aktiviteterne være gratis eller meget billige.

- Det er rigtigt, at der er sociale problemer, men disse boligområder har masser af kvaliteter at byde på, og dem kan hele Nakskov få glæde af, slutter Birgitte Rønnow.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip