National cykelrute kan blive firestjernet

En cykeltur fra den tyske grænse til Skagen er en overraskende god oplevelse. Med variation og god trafiksikkerhed.

Sådan lyder dommen fra den tyske cykelturisme-ekspert Grischa Begass, der i april i år har testet de 550 kilometer på to hjul. Han er en erfaren testkører, som har certificeret cykelruter i Østrig, Tyskland og flere andre lande.

Grischa Begass har dog også nogle aber dabei’er. Ting, der skal bringes i orden, hvis cykelruten skal op i international topklasse, og de punkter har han beskrevet detaljeret i en rapport, der er ved at blive oversat, så den kan bruges af de berørte kommuner og deres turismeaktører.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Frem til 2014 samarbejder de i et stort projekt ”Panorama – Powered by cycling”, der skal udvikle cykelturismen i Danmark. Projektet modtager økonomisk støtte fra blandt andet EU, VisitDenmark og Campingrådet.

For turister og lokale

- Vores tyske ekspert vurderer at ruten i dag kan få tre ud af fem stjerner. Men han fortæller også at vi med en fælles indsats for bedre skiltning, færre bomme og gode informationsmaterialer har gode chancer for at nå op på fire stjerner, siger projektleder Jesper Pørksen, Cyklistforbundet.

 

Dagens Gossip