Nationalbanken sænker indskudsbevisrenten igen

Nationalbanken sænker endnu engang den danske rente på indskudsbeviser. Det sker uden nyt fra Den Europæiske Centralbank, ECB.

Indskudsbevisrenten nedsættes denne gang med 0,15 procentpoint til -0,50 procent, oplyser Nationalbanken.

- Dermed sætter renten på indskudsbeviser endnu engang rekord, siger global cheføkonom i Nordea, Helge J. Pedersen, i en kommentar.

- Beslutningen skyldes endnu engang hensynet til fastkurspolitikken, og den kommer i kølvandet på sidste uges to rentesænkninger på tilsammen 0,3 procentpoint, siger han.

Rentenedsættelsen sker på baggrund af Nationalbankens køb af valuta i markedet, skriver Nationalbanken i rentemeddelelsen.

Ifølge makroøkonom i Sydbank Peter Bojsen Jakobsen er det ikke overraskende, at Nationalbanken skruer renten endnu en tak ned.

- Baggrunden for rentenedsættelse er en fortsat stærk kronekurs, og forinden har Nationalbanken med stor sandsynlighed solgt kroner på valutamarkedet for et betydeligt beløb.

- Selv om den nuværende situation på mange måder er historisk, følger Nationalbanken med dagens rentenedsættelse sit normale reaktionsmønster, når kronekursen er stærk, skriver han i en kommentar.

Han vurderer, at Nationalbanken har solgt kroner for cirka 90 milliarder kroner i januar, hvilket i givet fald er rekord.

- Den usædvanlige situation har fået flere til at spekulere på, om fastkurspolitikken står for fald, skriver Peter Bojsen Jakobsen, som dog ikke er overbevist.

- Selvom den nuværende situation er historisk, er den danske fastkurspolitik et ligeså sikkert element i dansk økonomisk politik som granitfundamentet under Bornholm, siger han.

Nationalbanken holder udlånsrenten, diskontoen og foliorenten uændret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip