Nationalbanken sænker renten igen

Nationalbanken tager endnu et skridt for at svække kronen: Renten bliver sænket på indskudsbeviser med 0,25 procentpoint til nu minus 0,75 procent. Det er fjerde gang Nationalbanken sænker renten på under tre uger.

Nationalbanken oplyser, at rentenedsættelsen sker på baggrund af dens store køb af valuta i markedet for 106,3 milliarder kroner.

Dermed bliver det dyrere for pengeinstitutterne at placere penge i Nationalbanken. Nu koster det 75 øre for hver 100 kroner, de har stående i Nationalbanken.

Sænkningen af renten på indskudsbeviser er endnu en gang et tegn på, at pengene strømmer ind og at efterspørgslen på kroner er stor.

Makroøkonom i Sydbank Peter Bojsen Jakobsen siger, at Nationalbanken ikke afviger en millimeter fra sin sædvanlige procedure i håndteringen af en stærk kronekurs.

- Det er med til at cementere, at den danske fastkurspolitik står ved magt.

- Der har den seneste tid været spekulationer omkring, hvor lang tid Nationalbanken kan holde til at købe så store mængder af udenlandsk valuta som tilfældet er, men det maner nationalbankdirektør Lars Rohde til jorden, siger Peter Bojsen Jakobsen.

Nationalbankdirektøren har understreget, at der ikke er nogen grænse for, hvor meget Nationalbanken er villig til at lade valutareserven vokse i forsvaret for fastkurspolitikken.

Cheføkonom i Nordea Helge J. Pedersen siger, at der strømmer meget kapital til Danmark.

- Den historiske beslutning har været nødvendiggjort af, at rigtig meget kapital er strømmet til Danmark efter den schweiziske nationalbank i forrige uge valgte at lade francen flyde frit efter at have haft et minimum over for euroen på 1,20 siden september 2011.

- Siden har også danske investorer og virksomheder medvirket til presset, da de i lyset af polemikken om kronekursen har valgt at sikre deres euroaktiver mod en dansk kronestyrkelse, siger Helge J. Pedersen i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip