Natos Stoltenberg om Putin-beskyldning: Sikke noget vås

Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg tager mandag kraftigt afstand fra den russiske præsidents beskyldning om, at Nato står bag en "fremmedlegion", der er i kamp i Ukraine.

- Udtalelsen om, at der er en Nato-legion i Ukraine, er noget vås. Der findes ingen Nato-legion, siger Stoltenberg ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- De udenlandske styrker i Ukraine er russiske. Det er jo på en måde problemet, at der er russiske styrker i Ukraine, og at Rusland støtter separatisterne med udstyr, siger han på et pressemøde i Bruxelles, efter at Natorådet bestående af Nato-landenes ambassadører har holdt møde med Ukraines ambassadør.

Putin kom med sin beskyldning tidligere mandag under en tv-transmitteret tale på universitetet i Sankt Petersborg.

- Hvem kæmper i det østlige Ukraine? Der er en officiel splittelse i de væbnede styrker, men i et vidt omfang er det såkaldt frivillige, nationalistiske bataljoner.

- Det er ikke engang en hær. Det er en udenlandsk legion. I dette tilfælde er det en udenlandsk Nato-legion, siger Putin og beskriver målet som "en inddæmning af Rusland".

EU-landenes udenrigsministre er som reaktion på den blodige weekend i det østlige Ukraine blevet hasteindkaldt til møde i Bruxelles på torsdag.

Det er kun en uge siden, de sidst var samlet i Bruxelles, hvor de enedes om at holde kursen og hverken skrue op eller ned for EU's sanktioner mod Rusland.

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) sagde søndag til Ritzau, at han ikke vil afvise, at det nu kan komme på tale at stramme sanktionerne.

- Det er for tidligt at sige, men jeg vil ikke afvise det. Der er argumenter for og imod sanktioner, men det afgørende er, at EU står sammen om en reaktion, sagde Lidegaard.

Mandag lufter blandt andre den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, lignende overvejelser.

- Meget afhænger af, hvordan det går de næste tre dage. Der er ingen, der er ivrige efter at mødes i Bruxelles for at vedtage sanktioner.

- Men et angreb eller en bred offensiv mod Marjupol vil være en markant ændring af situationen, som vi er nødt til at reagere på, siger Steinmeier ifølge Reuters.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip