NCC Construction skal udbygge Psykiatrien i Esbjerg

Region Syddanmark samler de psykiatriske døgnafdelinger i Hviding og Esbjerg. Samtidig øges det nuværende antal sengepladser fra 52 til 97, der fordeles på i alt seks sengeafsnit af 15-18 patienter.

Bygherrer får gavn af erfaring
NCC har stor erfaring inden for både nybyg og renovering af hospitaler i både Danmark, Sverige og Norge.

- Der er to væsentlige grunde til, at bygherrerne får stor gavn af en erfaren entreprenør. Den ene er, at når man ikke bygger på en bar mark men på eksisterende hospitaler, så er der nogle særlige krav i forhold til ”no-break” – altså at man ikke utilsigtet lukker for gassen eller strømmen. Den anden er, at der skal tages særlige hensyn til den almindelige drift, som ikke må forstyrres, og det kræver planlægning og kompetencer, forklarer Nicolai Schultz, områdedirektør i NCC Construction for Region Syd.

12.000 kvadratmeter i to etaper
Etape 1 af projektet omfatter nybygning af tre sengeafsnit, serviceafsnit samt ny motionshal.

Etape 2 omfatter ombygning af og tilbygning til det eksisterende sengeafsnit og den eksisterende hovedbygning, som blandt andet får nyt køkken og kantine, kontor- og administrationsbygning og en tilbygning med patientmodtagelse.

Ialt er der tale om 6.100 kvadratmeter nybygning, 6.000 kvadratmeter ombygning samt et tunnelanlæg på 950 kvadratmeter, og udearealer med vej, parkering, gårdrum og haveanlæg på 27.000 kvadratmeter.

Byggeriet starter januar 2013, og skal efter planen være gennemfør medio 2015.

Se flere fotos nedenfor

 

Dagens Gossip