NCC nomineres til Arbejdsmiljøprisen 2012

NCC er én af de tre nominerede i kategorien "Arbejdsmiljø som strategisk element".

Den øverste ledelse i virksomheden har siden slutningen af 2011 arbejdet på en langsigtet proces, med formålet om, at ændre kulturen i virksomheden, og derved nedsatte antallet af arbejdsulykker.

- Det gælder simpelthen om at skabe en ny mentalitet og væremåde, og slippe af med de gamle vaner, udtaler senior arbejdsmiljøchef i NCC Construction Kåre Christensen.

Det er en proces med mange faser, og virksomheden har lagt mange planer, og afsat ressourcer helt frem til 2015, og eventuelt længere hvis det er nødvendigt.

- Vi har indført tre leveregler i NCC: 1) Tag vare på hinanden, 2) Tænk fremad – hvad nu hvis? og 3) Sig fra! De leveregler er pejlemærkerne for, hvordan vi ønsker, at den nye kultur i NCC skal være. Den enkelte medarbejders ansvar for selv at sige fra i en potentielt farlig situation modsvares af det store ansvar, der hviler på ledelsen for at sætte rammer, hvor det tilskyndes og roses, at man siger fra og undgår en ulykke, siger Kåre Christensen.

Siden 1. januar 2012, og indtil nu, er ulykkesfrekvensen blevet halveret, og ledelsen kan se "kampagneeffekten" af deres arbejde. De arbejder hver dag stadig kraftigt på at nå deres ambitionsmål, hvilket er: Nul ulykker - Hver dag!

 

Dagens Gossip