Nedrykker redder skindet ved Brøndby-konkurs

08/04/2013 16:00

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

En redningskrans kan blive kastet ud til det hold, der slutter som nummer 11 i Superligaen i denne sæson.

Normalt er den placering ensbetydende med nedrykning til den næstbedste række, men hvis Brøndby klarer skærene på banen og derefter går konkurs, når sæsonen er forbi, vil holdet på 11.-pladsen få en ny chance i Superligaen.

- Hvis Brøndby bliver bedre end nummer 11, men går konkurs efter sæsonens afslutning, vil den bedste af de to nedrykkere alligevel blive i Superligaen, siger Peter Ebbesen, der er leder af DBU Turnering.

Scenariet kan blive aktuelt, fordi Brøndby-ledelsen i forbindelse med sidste uges generalforsamling understregede behovet for mindst 60 millioner kroner, hvis klubben skal overleve det økonomiske uføre, den er havnet i.

Samtidig har Brøndby med to sejre i træk spillet sig op på 9.-pladsen i den bedste række og ligner ikke længere en sikker nedrykker.

Ifølge DBU's regler betyder en konkurs altid, at et hold færre bliver rykket ned fra den række, hvor det konkursramte hold spillede.

Det kan således aldrig blive aktuelt at "fylde op nedefra", altså lade tre hold i stedet for to rykke op fra den næstbedste række.

Hvis en konkurs først bliver officiel, når næste sæson er startet, hjælper hverken håb eller bønner for denne sæsons nummer 11.

Så står den på en sæson i den næstbedste række, mens kun et hold bliver degraderet fra næste sæsons Superliga.

/ritzau/