Nedskrivninger trækker Danske Bank ned

Danske Banks regnskab for 2014 viser pæne tal over det meste af linjen, men skæmmes af nedskrivninger på aktiviteter i Finland, Nordirland og Estland på 9,1 milliarder kroner.

Ser man bort fra nedskrivningerne, ville banken have opnået et resultat på 12,9 milliarder kroner, hvilket er en forbedring på 82 procent i forhold til 2013.

Men resultatet efter nedskrivninger ender på 3,8 millioner efter skat, og det er altså 3,3 milliarder lavere end året før.

Nedskrivningerne blev dog allerede meldt ud i december, og derfor er der ikke noget overraskende i resultatet, der svarer meget godt til forventningerne.

Og de øvrige nøgletal ser da også fine ud. Bankens indtægter steg med 10 procent og udgjorde 43,9 milliarder kroner.

Omkostningerne faldt derimod med fem procent og endte totalt set på 22,6 procent. Dermed er man tæt på målet om at nå en omkostningsprocent under 50. Ser man bort fra nedskrivningerne, ligger procenten nu på 51,6 procent.

Bestyrelsen indstiller, at der udbetales 5,50 krone i udbytte pr. aktie, svarende til 43 procent af resultatet før nedskrivninger.

Forventningerne til 2015, hvor der ikke er lignende nedskrivninger i udsigt, er et resultat på 14 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip