Nedskudt skolepige har det bedre

Den pakistanske skoleelev og ungdomsaktivist, der tirsdag blev skudt i hovedet af Taliban, fordi hun blandt andet kræver ret til uddannelse, er langsomt og sikkert ved at komme sig og på vej til at få det bedre, siger militæret søndag.

Nedskydningen af den 14-årige Malala Yousufzai er blevet fordømt i store dele af verden. Også af de pakistanske myndigheder, der har udlovet en dusør, svarende til 600.000 kroner for pågribelsen af gerningsmanden.

Hun behandles på et af landets bedste militærhospitaler i Rawalpindi, der er tvillingeby til hovedstaden Islamabad. Søndag viser hun fremskridt ved at kunne bevæge sine hænder og fødder, selv om hun fortsat er bevidstløs og ligger i respirator.

- Lægerne har undersøgt Malalas tilstand, og de er tilfredse.

- Hun kommer sig langsomt og støt, hvilket er i overensstemmelse med lægernes forventning. Men det tager tid at komme sig efter den slags skader, siger militærtalsmand generalmajor Asim Saleem Bajwa.

Lægerne fortsætter med at overvåge Malalas tilstand, og de vil ifølge Bajwa gennemføre en større undersøgelse af hende søndag eftermiddag. Han siger samtidig, at det ikke er besluttet, om hun skal overføres til udlandet for videre behandling.

- Vi venter på lægernes afgørelse, og vi er parate til at følge lægernes råd, siger Asim Saleem Bajwa.

Det koldblodige drabsforsøg har ramt hårdt i Pakistan, hvor Malala er blevet berømt for den blog, hun skrev for BBC.

Her satte hun fokus på grusomheder, udført af Taliban, der terroriserede Swatdalen fra 2007, indtil de islamistiske oprørere blev fordrevet af en militæroffensiv i 2009.

Aktivister siger, at attentatet burde være en klar advarsel til dem, der opfordrer til samarbejde med Taliban, mens analytikere venter, at der ikke vil blive tale om noget markant skifte i landet, der har støttet yderliggående islamisme i årtier.

Kilde: AFP

 

 

Dagens Gossip