Nedturen er ovre: Michael Laudrup og Swansea på tavlen igen

06/04/2013 21:14

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

Den bratte nedtur er slut for Michael Laudrup og Swansea. Tre nederlag blev ikke til fire. I stedet blev det til et enkelt point mod Norwich, der ikke formåede at vingeskyde de walisiske svaner.

Efter pokalsejr, triumftog og international hyldest, var Michael Laudrup løbet ind i massive problemer. Hans ellers så succesrige Swansea-mandskab haltede kraftigt og pointene udeblev.

Inden lørdagens udekamp i Norwich stod Laudrup derfor uden point i tre Premier League-kampe. Men den kedelige stime er nu overstået, efter Swansea fik 2-2 med sig hjem til Wales.

Swansea er nu rykket et enkelt trin væk fra de 40 point, som Michael Laudrup allerede i begyndelsen af sæsonen satte som det altoverskyggende mål. Hans nye målsætning på 50 point ser dog stadig lidt urealistisk ud for klubben, der skal til at kigge nedad i Premier League-tabellen.

Opgøret på Carrow Road var levende, åbent og lige hele vejen igennem. Norwich var konstant farlige på Swanseas svaghed, dødboldene, og omvendt formåede Laudrups elleve på elegant vis at spille sig igennem et lidt tungt Norwich-forsvar.

Det gjorde holdet for alvor efter 35 minutter, da de små troldmænd Nathan Dyer og Jonathan De Guzman kombinerede sig igennem, og topscorer Michu afsluttede på lækker manér til walisisk føring.

Glæden var dog kort for Laudrup og hans spillere. Fem minutter efter føringsmålet udlignede den skotske angriber Robert Snodgrass, og så var Norwich for alvor inde i kampen.

Et kvarter efter pausen kom 'kanariefuglene' i front, da de udnyttede overlegenheden i luftspillet. Et frispark landede hos forsvarsspilleren Michael Turner, der uden skyggen af opdækning kunne score til 2-1.

Det lignede derfor det fjerde nederlag i træk til Michael Laudrup, men et fænomenalt gennemspillet angreb reddede Swansea. Efter to stationer fik angrebsreserven Luke Moore chancen, og den greb han. Fra få meters afstand passerede Moore Norwich' reservekeeper, Lee Camp.

I slutminutterne var Michu blot en børnelærdom fra at sikre Swansea alle tre point. Helt inde i det lille flet glemte spanieren at få kroppen ind over bolden. Han sparkede derfor langt over mål på en mulighed, der var større end den, han scorede på i 1. halvleg.

Med det ene point beholder Swansea Premier Leagues niendeplads. I det mindste indtil søndag, hvor Fulham med en sejr kan glide forbi.