Negative renter får Nykredit til at lukke for F1-lån

De faldende renter betyder, at realkreditselskaberne har fået en ny udfordring i form af negative renter på rentetilpasningslån.

I værste fald risikerer selskaberne at betale boligejerne for at låne penge, men det har Totalkredit - som ejes af Nykredit - nu sat en foreløbig stopper for.

Man har simpelthen lukket for udstedelse af F1- og F2-lån med negative renter.

- Da spørgsmålet endnu ikke er afklaret, ønsker vi ikke her og nu at udstede F1- og F2-lån med negativ rente, skriver områdedirektør Sune Worm Mortensen i en pressemeddelelse.

Det får dog kun betydning for et lille antal boligkøbere, idet langt de fleste med det nuværende renteniveau enten vælger fastforrentede lån eller F3- eller F5-lån.

Eksisterende F1- og F2-kunder kommer heller ikke til at mærke noget til den ændrede politik, da kursskæringsgebyret fortsat holder den effektive rente positiv i forbindelse med refinansiering.

Modsat Totalkredit har Realkredit Danmark ikke umiddelbart planer om at reagere på renteudviklingen.

- Her og nu er der ingen udmelding fra vores side i forhold til at stoppe med F1- og F2-lån, siger Realkredit Danmarks cheføkonom, Christian Hilligsøe Heinig.

- Vi har heller ikke grundlæggende problemer med at skulle udbetale F1- og F2-lån med negativ rente, men det er klart, at vi løbende vil overveje, hvordan vi forholder os til denne problematik.

Man skal ikke forvente, at BRFkredit vil "agere anderledes end markedet", lyder det fra banken, som ikke nu har draget konsekvenser af renteudviklingen.

- Vi er i fuld gang med at kigge tingene igennem, herunder de eksisterende aftaler. Det skal vi bruge lidt tid på, siger administrerende direktør Carsten Tirsbæk Madsen.

Spørgsmålet om de negative renter blev endnu mere aktuelt, da Nationalbanken i sidste uge satte renten på indskudsbeviser yderligere ned, så den nu hedder minus 0,50.

Det har fået investorer til at søge over mod realkreditobligationer i stedet, og det har altså presset kursen op og boligrenten ned.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip