Nej til metro-klager på Frederiksberg

Beboere ved byggepladserne på Frederiksberg Station, Frederiksberg Allé og Aksel Møllers Have må ifølge Politikens oplysninger fortsat finde sig i de støjgener, der måtte være - uden nogen som helst mulighed for at klage.

Frederiksberg Kommune har nemlig allerede har givet grønt lys til Metroselskabet, så byggeriet på de pågældende stationer kan fortsætte til klokken 22 på hverdage.

I Frederiksberg Kommunes tilladelse til Metroselskabet står der: »Afgørelsen kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed, jf. forskriftens paragraf 8, stk. 2«.

Den politisk ansvarlige for miljøområdet i Frederiksberg Kommune, rådmand Jan E. Jørgensen (V), vedkender, at kommunen ganske rigtigt har afskåret borgerne fra at klage, men han understreger, at man fra kommunens side blot følger reglerne.

»Jeg er ret sikker på, at naboerne ikke vil få noget som helst ud af at klage alligevel, så det må da være mere interessant for dem, at vi træffer nogle ordentlige afgørelser, frem for om de har klageadgang eller ej«, siger Jan E. Jørgensen til Politiken.

Han peger på, at man i Frederiksberg Kommune i modsætning til Københavns Kommune har en anderledes restriktiv linje i forhold til, hvor meget der må støjes under det udvidede arbejde. Mens man i København har tilladt døgnstøj på op til 78 decibel, så må der ifølge rådmanden maksimalt støjes op til 64 decibel mellem klokken 18 og 20, og 61 decibel mellem 20 og 22.

Jan E. Jørgensen opfordrer borgerne på Frederiksberg til at hæfte sig ved de fornuftige beslutninger frem for at klage.

 

Dagens Gossip