Netanyahu truer med angreb i Syrien

19/05/2013 23:18

BNB

Nyheder
Det er israelsk politik »at forhindre, så godt som muligt, lækagen af avancerede våben til Hezbollah og andre terrorgrupper«, lød det fra Netanyahu.»Vi vil ligeledes handle for at garantere sikkerhedsinteressen for de israelske borgere i fremtiden,« sagde premierministeren.Israel har ikke offentlig tilkendegivet, hvilken side i den syriske borgerkrig landet støtter, men både vestlige og israelske kilder afslører, at Netanyahu har stået bag luftangreb i Syrien tidligere for at ødelægge regimets våben. Det nævnte premierministeren dog ikke, da han mødtes med sin regering søndag, men sagde i stedet, at Israel er forberedt på at skride til handling i fremtiden og forberedt på »ethvert scenario« i den syriske konflikt.Hezbollah arbejder angiveligt tæt sammen med den syriske hær om at genvinde oprørernes områder og slå hårdt ned på »terroristerne«, som regimet konsekvent betegner oprørerne, i det borgerkrigshærgede land.Søndag spillede Hezbollah ifølge overvågningsenheden Syrian Observatory for Human Rights en »central rolle«, da regimets soldater stormede den strategisk vigtige by Qusayr, som indtil nu har været på oprørernes hænder.Og fordi israelerne frygter, at våbnene ender hos Hezbollah, finder de det også stærkt alarmerende, at Rusland har sendt missiler af sted til Damaskus til den syriske præsidents brug.

Mest læste i dag

Det er israelsk politik »at forhindre, så godt som muligt, lækagen af avancerede våben til Hezbollah og andre terrorgrupper«, lød det fra Netanyahu.

»Vi vil ligeledes handle for at garantere sikkerhedsinteressen for de israelske borgere i fremtiden,« sagde premierministeren.

Israel har ikke offentlig tilkendegivet, hvilken side i den syriske borgerkrig landet støtter, men både vestlige og israelske kilder afslører, at Netanyahu har stået bag luftangreb i Syrien tidligere for at ødelægge regimets våben. Det nævnte premierministeren dog ikke, da han mødtes med sin regering søndag, men sagde i stedet, at Israel er forberedt på at skride til handling i fremtiden og forberedt på »ethvert scenario« i den syriske konflikt.

Hezbollah arbejder angiveligt tæt sammen med den syriske hær om at genvinde oprørernes områder og slå hårdt ned på »terroristerne«, som regimet konsekvent betegner oprørerne, i det borgerkrigshærgede land.

Søndag spillede Hezbollah ifølge overvågningsenheden Syrian Observatory for Human Rights en »central rolle«, da regimets soldater stormede den strategisk vigtige by Qusayr, som indtil nu har været på oprørernes hænder.

Og fordi israelerne frygter, at våbnene ender hos Hezbollah, finder de det også stærkt alarmerende, at Rusland har sendt missiler af sted til Damaskus til den syriske præsidents brug.